Kdz. Ereğli’de Dere Yatakları Ve Sulak Alanlar İlaçlanıyor

Kdz. Ereğli Belediyesi, sıcak havalarda sivrisinek popülasyonunun artmaması için dere yatakları ve sulak alanlarda ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Mahallelerde ise araçlarla ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektör Kontrol ve İlaçlama Merkezi sıcak havalarda sivrisinekle mücadelesini sürdürüyor.

Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Vektör Kontrol ve İlaçlama Merkezi ekipleri sivrisinek üremesine neden olan sulak alanlarda periyodik larvasit etkili biyosidal ürünlerle ilaçlama çalışmalarını tüm mahallelerimizde bulunan dere yatakları ve sulak alanlarda yapmaktadır. Aynı zamanda Haziran ayında başlayan araç üstü ULV cihazlarla yapılan uçkun vektör ilaçlama çalışmalarımız da devam etmekte olup, vatandaşlarımızın bahçelerinde ve çevrelerinde sivrisinek üremesine neden olan su birikimini sağlayan bidon, varil, leğen gibi malzemeler ile karasinek üremesine neden olacak her türlü organik atıkları uzaklaştırmaları yapılan ilaçlama çalışmalarına katkı sağlayacaktır.”

Kdz. Ereğli’de Dere Yatakları Ve Sulak Alanlar İlaçlanıyor