Oyuncak Müzesi, Kültürel Miras Yolculuğunu İnönü Mağarası’na Yapacak

Oyuncak Müzesi, Kültürel Miras Yolculuğunu İnönü Mağarası’na Yapacak

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi 20 - 21 Ağustos tarihinde İnönü Mağarası’na kültürel miras yolculuğu düzenleyecek. Bülent Ecevit Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Zonguldak Kömür Jeoparkı işbirliğinde kazı ve tanıtım atölyeleri yapılacak, +1 sanat çalışmaları düzenlenecek. Katılım için 310 01 44 numarasından Oyuncak Müzesi’ne başvurabilirsiniz.

Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür Danışmanı Melih Can Tanrıkulu, 20 – 21 Ağustos tarihinde yapılacak etkinlik için şu bilgileri verdi:

“2017 yılında kazılarına başlanan ve Kdz.Ereğli sınırları içinde yer alan İnönü Mağarası,  Kentin en erken yerleşim yeri olma özelliği taşıması bakımından çok önemli bir kültürel miras noktasıdır.

Bu kapsamda Kdz.Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi olarak geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz kazı atölyelerine bu sene yeni içerikler katarak devam ediyoruz..

Kdz.Ereğli Belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı  ve Zonguldak Kömür Jeoparkı işbirliğinde ikincisini gerçekleştireceğimiz kazı ve tanıtım atölyeleri bu sene +1 sanat çalışmalarıyla yeni bir boyut kazanacak.

İlk gün  çocuklar kazı atölye deneyimi yaşarken eş zamanlı olarak aileleri önce uzmanlar eşliğinde mağarayı gezip, bilgi alacaklar ardından + 1 sanat çalışmalarında mağara temalı resim ve tahta baskı etkinliklerine katılacaklardır.

İkinci gün ise yetişkinler için arkeolojik tanıtım atölyesi gerçekleştirilecektir. Bu atölye de İnönü mağarası hakkında bilinmeyenler ve mağara kazısı hakkında uzmanlar tarafından bilgi verilerek , katılımcılara ve uzmanlara sertifika töreni yapılarak etkinlik son bulacaktır. Katılım için 310 01 44 numarasından Oyuncak Müzesi’ne başvurabilirsiniz.”