“Oyak/Erdemir İşçisine, Ereğli Halkına Ve Belediyeye Zulüm Yapıyor”

“Oyak/Erdemir İşçisine, Ereğli Halkına Ve Belediyeye Zulüm Yapıyor”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, OYAK/Erdemir yönetiminin kendi işçisine, Ereğli halkına ve belediyeye zulüm ettiğini söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, OYAK/Erdemir yönetiminin işçisine, Ereğli’ye ve belediyeye zulüm ettiğini belirtti, kanser ve erken ölüm vakalarının arttığına işaret etti.

Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“OYAK/Erdemir, işçilerine zulüm yaptığı, Ereğli halkına zulüm yaptığı gibi belediyeye de zulüm yapıyor. Vergi borçlarını belediyeye ödemiyor, mahkemeye veriyor sürekli.

Erdemir özelleşmesin diye ne büyük mücadeleler ettik, kitaplar yazılır o mücadele için. Özelleşti, hiç değilse milli bir kuruluş aldı diye teselli olduk. Başımıza gelecekleri bildiğimiz için sevinmedik, teselli olduk.  Fakat milli kuruluş kendileri hep bana, hep bana, Rabbena demeye devam ediyor.  Havayı kirletiyor, kanser, erken ölümler bölgemizde hızla artmaya başladı. Çevrecilerden, sivil toplum örgütlerinden, siyasi partilerden, milletvekillerinden ses seda yok. Onlar için her şey güllük gülistanlık.”