Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık:

İlçe Anma Komitesi tarafından düzenlenen İstiklal Savaşı’mızın kahramanlarından Alemdar Gemisi’nin ilk deniz şehidi Recep Kahya ile Gazilerimizi Anma Programı kapsamında Alemdar Müze Gemisi’nde kazanılan zaferi kutladık.

Dr. Can Canver tarihe ışık tutan açıklamalarıyla hepimizin belleklerine not düştü, Nevzat Göl ve arkadaşları Ereğli türküleriyle ruhumuzu coşturdu. İlk, orta ve lise düzeyinde yapılan Alemdar konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik.

Bugün bir de sevindirici haber aldık. Doç.Dr. Evrim Şencan’ın girişimleriyle Alemdar Destanı Türk Tarih Kurumu kayıtlarına girdi.

Şimdi sıra yıllardır dile getirdiğimiz Alemdar’a İstiklal Madalyası verilmesinde. Ereğliler Gazi Alemdar ile İstiklal Madalyası’nı hak ediyor. TBMM’nin Ereğli’ye bu hakkını teslim edeceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz.