Kdz. Ereğli Belediyesi, Fark Yarattı

Kdz. Ereğli Belediyesi, Nisan ve Mayıs aylarında kentin bir çok noktasında devam eden çalışmalarıyla yoğun bir mesai harcadı. Başkan Posbıyık’ın kentin geleceği için önemsediği Kemer-Hastane arası Çevre Yolu ve Alternatif Yol Projesi, Sakindere Projesi ve Ereğli-Kandilli arası Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi’nde çalışmalar hummalı bir şekilde devam etti. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine sıcak yemek ulaştırıldı, gıda kolisi desteğinde bulunuldu. Yaşlılar ve Gençler Evi’nde kapsamlı tadilat başladı, halka 100 bin Ata Tohumu Fidesi dağıtıldı. Belediyenin 23 Nisan Çocuk Şenliği ve Kadir Gecesi İftar programı yoğun ilgi gördü. Kdz. Ereğli, Festivaller Birliği toplantısına ev sahipliği yaptı ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 21-22-23-24 Temmuz’da yapılacak Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılacak sanatçıları açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Nisan ve Mayıs ayı faaliyetleri şöyle:

KDZ. EREĞLİ, BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ PARKURUNA KAVUŞUYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi, 7 kilometresi belediye sınırları içinde olan toplam 14 kilometrelik Ereğli-Kandilli arası ‘Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’ projesinde hummalı bir çalışma yürütüyor. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Kdz. Ereğli’ye muhteşem bir manzara eşliğinde 7 kilometresi belediyemize ait olan toplam 14 kilometre uzunluğunda, Bisiklet ve Yürüyüş parkuru kazandırıyoruz. Genç nüfusun spora yönelik bu yöndeki ihtiyacını gidermiş olacağız. Her yaştan insanımız güzel doğa eşliğinde yürüyüş yapabilecek” dedi.

SAKİNDERE PROJESİ’NİN İLK ETAP YOLU TRAFİĞE AÇILDI

Kdz. Ereğli’nin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Bağlık Mahallesi’nde Hatip Sokağı, Gölevleri ve Aktaş’a bağlayacak Sakindere Projesi’nin ilk etap yolu kontrollü olarak trafiğe açıldı. Posbıyık, projenin ikinci etap çalışmalarına başlandığını duyurdu.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, İŞ MAKİNELERİYLE SAHADA…

Kdz. Ereğli Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak ve alternatif yollar açmak için aldığı 6 yeni iş makinesiyle sahada çalışmalarını sürdürdü. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hastane-Kemer arası Çevre Yolu ve Alternatif Yol çalışmalarını düzenli olarak yerinde takip etti. Kepez’de bulunan Uyuyan Güzel Tepesi çevresi Belen’e bağlandı. Ekipler Terminal ve Hastane bağlantısı için yol açma çalışmalarını sürdürdü.

BALIK LOKANTASINDA SONA GELİNDİ

Sanayi kenti olmasının yanında deniz mahsulleriyle de öne çıkan, balıkçı kenti Kdz. Ereğli’ye, örnek bir balık restoranı yapan Kdz. Ereğli Belediyesi, çalışmalarında sona yaklaştı. Balık Lokantasında elektrik aksamları ile tefrişat çalışmaları tamamlanmak üzere.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir ofis yanında yapılan Balık restoranının 21-22-23-24 Temmuz’da yapılacak Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nde kente gelecek konuklar için yemekhane olarak kullanılacağını, festivalin ardından ise ihaleyle müstecire verileceğini açıkladı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, SICAK YEMEK İLE SOFRALARDA

Kdz. Ereğli Belediyesi, 1994 yılından itibaren olduğu gibi geçtiğimiz Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırmak için seferber oldu. Sefer taslarına bol kepçe lezzetli yemekler doldurarak ilk iftara yetişmesi için start veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ramazan ayı boyunca günlük 1300 kişilik sıcak yemek dağıtımı yaptık. İşsiz kalmış, yardıma muhtaç, evinden çıkamayan kim varsa Ereğli Belediyesi’nin sıcak yemeği sofrasında oldu. Ramazan öncesi ilk etapta 1500 ardından Ramazan ayında da 1500 olmak üzere 3 bin gıda kolisi desteğinde bulunduk. Avrupa Kdz. Ereğliler Derneği ile diğer gurbetçilerimiz ve kentimizdeki bir çok iş insanından, hayırseverlerden gelen gıda kolilerini de ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Ramazan ayından sonra da bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

BAŞKAN POSBIYIK, FESTİVAL SANATÇILARINI AÇIKLADI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 22. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılacak sanatçıları açıkladı. Bu yıl festivali 4 güne çıkardıklarını söyleyen Başkan Posbıyık, 21 Temmuz Folklor Gösterileri, 22 Temmuz Sefo, Gülşen, Edis, 23 Temmuz Yirmi7, Melek Mosso, Haluk Levent, 24 Temmuz akşamı Madrigal, Koray Avcı ve Yıldız Tilbe’nin sahne alacağını açıkladı.

KDZ. EREĞLİ’NİN ÇOCUKLARI GÖNÜLLERİNCE BAYRAM YAŞADI

Kdz. Ereğli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nin düzenlediği çocuk şenliğinde tavan yaptı. Kentteki çocuklar, seramikten resime, dokumadan, mozaiğe, sepetten, akıl oyunlarına, taş baskıya, müzikten, dansa, eski oyunlardan, tiyatroya, kitaba, masala, kuklaya kadar onlarca etkinlikte gönüllerince eğlendiler. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Ereğli siz çocuklarla güzel. 23 Nisan’ı böyle coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

BAŞKAN POSBIYIK’IN KOLTUĞUNA ÇOCUK BAŞKAN BADE OTURDU

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Erdemir İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Bade Baylan’a devretti.

EREĞLİ’DE 15 BİN KİŞİ İFTAR SORFASINDA BULUŞTU

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin sahil bandı ofis yolunda düzenlediği geleneksel Kadir Gecesi programında 15 bin kişi birlikte iftar açtı. Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık, halkın Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramı’nı kutladı.

100 BİN ATA TOHUMU FİDESİ, KDZ. EREĞLİ HALKIYLA BULUŞTU

Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 100 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesini ücretsiz halka dağıttı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Sizden tek ricamız, bu fidelerden aldığınız ürünlerin sonrasında tohumlarını çoğaltın ve lütfen komşularınıza, dostlarınıza verin, çevrenizle paylaşın. Bu bizim milli görevimiz” dedi.

ATA TOHUMU PROJESİ’NDE 5’İNCİ SERA KURULDU

Kdz. Ereğli Belediyesi, 2020 yılında Başkan Halil Posbıyık’ın talimatıyla başladığı Ata Tohumu Üretimi Projesi’nde 14 çeşit olan ürün sayısını daha da artırmak için yeni bir sera daha kurdu. Böylece 2’nci üretim serasıyla birlikte toplam sera sayısı 5’e yükseldi.

YAŞLILAR VE GENÇLER EVİ, KAPSAMLI TADİLATTAN GEÇİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kente kazandırdığı önemli sosyal projelerden biri olan Yaşlılar ve Gençler Evi, kapsamlı tadilattan geçiyor. Çalışmaları yerinde takip eden Başkan Posbıyık, özellikle 65 yaş üstü vatandaşların vakit geçirdikleri sosyal tesise yeniden kavuşmak için sabırsızlandıklarını belirterek, çalışmaların festivale kadar tamamlanması talimatını verdi.

KDZ. EREĞLİ, ULUSLARARASI FESTİVALLER BİRLİĞİ TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Uluslararası Festivaller Birliği, pandemi sonrasında ilk toplantısını Kdz. Ereğli’de yaptı. Farklı şehirlerden gelen 60 temsilciyle buluşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl festivali 4 güne çıkardıklarını açıkladı. UFB Başkanı Atilla İpek, Kdz. Ereğli festivalinin uluslararası festival organizasyonunda çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek ev sahipliği için Başkan Posbıyık’a teşekkür etti.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, CÜRUF TESİSİ İÇİN HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, Kıyıcak Mahallesi Kavak Deresi mevkisine yapılmak istenen cüruf geri dönüşüm tesisine karşı halk sağlığı ve esenliği yönünden yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı. Danıştay, belediyeyi haklı buldu, firma ve bakanlığın itirazlarını reddetti.

TEKSTİL VE BİTKİSEL ATIKLAR TOPLANIYOR

Kdz. Ereğli Belediyesi, son 15 yılda 100 ton bitkisel atık yağ toplayarak geri dönüşüme gönderdi. Kentin 30 ayrı noktasına kurulan Tekstil Atık kumbaralarıyla da son 4 yılda 107 ton kullanılmış giysi toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı. 5 litre atık yağa karşılık bulaşık deterjanı veriliyor.

KDZ. EREĞLİ’DE ANIT AĞAÇLARIN BAKIMI YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi, kentte yüzyıllardır görkemini koruyan tarihi çınar ağaçlarının bakımını yaptı. Anıtlar Üst Kurulu’nun izni doğrultusunda anıt ağaçlar budanıp rehabilite edildi.

OYUNCAK EVİ, ÖZEL ÇOCUKLARI AĞIRLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi’nde otizmli çocuklar bir araya geldi, şarkılar eşliğinde dans edip, oyunlar oynadı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık da çocukların atölye çalışmalarına eşlik etti. Nisan ayında ayrıca Çocuklar için Yaratıcı Yolculuk ve Cam Boyama atölyeleri gerçekleştirildi.

Mayıs ayının atölye programları arasında da Foto Maraton, Küçük Prens ve hikaye anlatıcılığı atölyeleri yer aldı.

SUYUN SERÜVENİ MİNİKLERE ANLATILDI

Kdz. Ereğli’de, en kaliteli suyu musluklardan akıtmak için çaba gösteren Kdz. Ereğli Belediyesi, suyun serüveni ve tasarrufuyla ilgili bilgilendirme çalışmalarını sürdürdü.

İlkokul öğrencilerine, Kdz. Ereğli’de Su Arıtma Süreci ve Su Tasarrufu konularında bilgilendirmede bulunuldu.

GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Kdz. Ereğli’de, kent temizliği ve çevre güvenliği alanında etkili bir mücadele sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme faaliyetlerine devam etti. Ereğli İlkokulu öğrencilerine, Kdz. Ereğli’de bitkisel atık yağların, elektronik atıkların, atık pillerin, tekstil atıklarının geri kazanımı, Atık Getirme Merkezleri’nin tanıtımı konularında bilgilendirmede bulunuldu.

BAŞKAN POSBIYIK, ROMAN VATANDAŞLARI AĞIRLADI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Romanlar Günü’nde, ROMACTED Programı Toplum Eylem Grubu üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Posbıyık, Roman vatandaşların desteklenmesine ilişkin yürütülen çalışmanın başarıya ulaşması için belediye olarak gerekli katkıyı vereceklerini söyledi.

ASKIDA FATURA UYGULAMASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin su faturalarını ödemede güçlük çeken vatandaşlar için düzenlediği ‘Askıda Fatura’ uygulaması kampanyası Nisan ve Mayıs aylarında da sürdü.

İSMET AKTAŞ’IN ADI SOKAĞA VERİLDİ

Kdz. Ereğli’de, yakalandığı Koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden kentin köklü ailelerinden İsmet Aktaş’ın adı, Kdz. Ereğli Belediyesi Meclisi tarafından vefatının 1. yılında yaşadığı sokağa verildi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, aile yakınları ve sevenleri ile birlikte İsmet Aktaş Sokağı’nın açılışını yaptı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE PLAJLARI YENİ SEZONA HAZIRLANDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, plajlar bölgesinde belediyenin sürdürdüğü çalışmaları denetledi, Sevgi, Barış, Plajı ve Dostluk Mesire Alanı’nı 11 Haziran tarihinden itibaren halkın hizmetine açacaklarını açıkladı. Başkan Posbıyık ayrıca Barış Plajı’na sahne kurduklarını ve bu yaz sezonunda haftanın belirli günlerinde mini konserler düzenleneceğini söyledi.

KDZ. EREĞLİ’DE 19 FIRIN VE 13 İMALATHANEYE TUTANAK TUTULDU

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin ekmek fırınları ve imalathanelere yaptığı denetimde hijyen ve evrak eksikliği nedeniyle 19 fırın ile 13 imalathaneye tutanak tutuldu.

TRAFİK EĞİTİM PARKI, ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLANDI

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından sahil bölgesinde çocukların trafik kurallarını eğlenerek öğrenebilmeleri için hazırlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, yaz sezonuna hazırlandı.

Belediye ekipleri, park üzerindeki trafik işaretlerini yeniledi, trafik çizgilerini boyadı ve yönlendirme tabelalarını bakımdan geçirdi. Parkın etrafında bulunan tel örgüler onarıldı.

MEZARLAR İÇİN 40 BİN ÇİÇEK FİDESİ DAĞITILDI

Kdz. Ereğli Belediyesi arife gününde şehir mezarlığında mevlid okuttu. Vatandaşlar mevlid programına yoğun ilgi gösterdi. Belediye, mezarlıklara dikilmek için halka 40 bin çiçek fidesi dağıttı.

OSMAN ZEKİ ORAL, VEFATININ 10. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğlili ünlü ressam Osman Zeki Oral’ı vefatının 10’uncu yılında mezarı başında andı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDEKİ BAYRAMLAŞMAYA YOĞUN İLGİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Ramazan Bayramı’nın ilk günü belediyede düzenlenen bayramlaşma programında, belediye çalışanları, STK temsilcileri ve halkla bayramlaştı.

ATATÜRK’ÜN EVİNDEN ALINAN TOPRAKLA KDZ. EREĞLİ’YE GELDİLER

Atatürk’ün doğduğu Selanik’teki evden aldıkları toprağı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’a ulaştırmak üzere yola çıkan Gümülcineli 3 soydaşımız, Kdz. Ereğli’ye ulaştı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerini çiçeklerle karşıladı. Posbıyık, ulvi bir görev yaptıklarını belirterek bisikletli grubu kutladı. Ereğli’de bir gece belediyenin misafiri olan heyet daha sonra Samsun’a ulaşmak için yola çıktı.

BÖLGENİN EN DONANIMLI İTFAİYE ARACI, KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ’NDE

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi, Batı Karadeniz bölgesinin en gelişmiş, dünya standartlarında itfaiye aracına kavuştu. Aracın hizmete alınma töreninde konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “İtfaiyemiz sadece Ereğli ve köylerimizde değil, yurt çapındaki olaylara da müdahalede bulunuyor. Çalışmalarıyla gurur duyuyoruz” dedi.

CEHENNEMAĞZI MAĞARASI’NDA BÜYÜLÜ KONSER

Kdz. Ereğli Belediyesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın işbirliğinde düzenlenen bir dizi tiyatro ve konser etkinliği büyük ilgi gördü. Bu kapsamda Cehennemağzı Mağarası’nda gerçekleştirilen çok sesli koro konseri büyük beğeni topladı. Dünya ve Türk müziğinden seçme eserler mağaranın büyülü atmosferinde yankılandı.

KDZ. EREĞLİ, SAHİLE CAMİ ISRARINA KARŞI HAREKETE GEÇİYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın halkın büyük çoğunluğunun karşı çıkmasına ve belediyenin cami yapılacak 8 yer göstermesine karşın ısrarla sahile denizi doldurarak cami yapma ısrarına karşı hukuksal mücadelenin ve eylemlerin başlayacağını açıkladı. ‘Camiye değil, yapmak istediğiniz yere karşıyız’ diyen Başkan Posbıyık, “Önce 7 yer önermiştik, şimdi de 8’inci yer olarak PTT’nin arkasındaki eski Kız Yetiştirme Yurdu arsasını gösteriyoruz. Kabul edin, biz de her türlü araç, gereç desteği verelim, temeli atalım. Yeter ki bu halkın nefes aldığı sahile ve denize dokunmayın” dedi.

SİTE VE APARTMANLARDA DA AFET TATBİKATLARI YAPILACAK

2022 yılının Türkiye’de Afet Tatbikat Yılı olarak kabul edilmesi ardından Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, apartman ve siteleri de afet tatbikatları listesine dahil etti. Bu kapsamda site ve apartman yöneticilerinin İtfaiye Müdürlüğü’ne başvuruları bekleniyor.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, 13. DÖNEM GÖNÜLLÜ İTFAİYECİ KURSU BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’nde, 13’üncü dönem kursları başladı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA İNDİRİMLİ YABANCI DİL KURSU

Kdz. Ereğli Belediyesi çalışanlarının ve ailelerinin İngilizceyi daha kolay öğrenebilmesi için indirimli yabancı dil kursu anlaşması yapıldı.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, YEREL TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ’NDE

2020 yılında Ata Tohumu üretimine başlayan ve halka bu yıl 100 bin ücretsiz Ata Tohumu dağıtan Kdz. Ereğli Belediyesi, İzmir Seferihisar Belediyesi’nin düzenlediği 11. Yerel Tohum Takas Şenliği’ne katılarak Ata Tohumu Projesi’ni ve kenti tanıttı, tohum paylaştı.

TSO BAŞKANI ARSLAN KELEŞ, BAŞKAN POSBIYIK’I ZİYARET ETTİ

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tasin Tanyıldız, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı ziyaret etti.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, SİVRİSİNEKLERE KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Kdz. Ereğli Belediyesi, sıcak havayla birlikte artan sivrisineklere karşı 31 mahallede ilaçlama çalışması başlattı, dereler ve sulak alanlar ilaçlandı.

NİSAN VE MAYIS AYI MECLİS TOPLANTILARINDA ÖNE ÇIKAN AÇIKLAMALAR:

MECLİSTE, ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYONU SEÇİMLERİ YAPILDI

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında encümen üyeliği ile ihtisas komisyonlarına seçimler yapıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık başkanlığında toplanan belediye meclisinde, 1 yıl süreyle görev yapacak encümen üyeliği ile ihtisas komisyonları için seçimler yapıldı.

Yapılan seçimler sonunda 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Belediye Encümenine CHP grubundan Aydın Demirci, Naciye Tozkoparan ve Satılmış Yiğit seçildi.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ, BÜTÇE FAZLASI VERDİ

BAŞKAN POSBIYIK: BU İŞ TECRÜBE İŞİ

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında belediyenin 2021 yılı faaliyet raporu oylanarak kabul edildi. 2021 yılında Belediye Bütçesi 240 milyon TL’den 270 milyon TL’ye çıktı. Türkiye’de son 2 yılda yaşanan pandemi ve ekonomik krizlere rağmen belediye bütçesini 30 milyon TL artıran Başkan Posbıyık, “Bu iş tecrübe işi” dedi. Posbıyık, “Bir çok belediye kriz içerisinde. Maaşlarını ödeyemiyor, elektrikleri kesiliyor. Biz tecrübemizle 2021 yılında tasarruf ettik, yeni gelirlerle 30 milyon TL bütçe fazlası verdik” dedi.

ŞEHİT DOĞUKAN KORKMAZ’IN İSMİ YAŞATILIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen kahraman asker Piyade Er Doğukan Korkmaz’ın isminin ailesinin yaşadığı Ömerli Mahallesi’nde yaşatılacağını açıkladı.

BAŞKAN POSBIYIK FAKÜLTE KAMPÜSÜ İÇİN ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, eski hastane alanına yapılması planlanan ve belediye tarafından ruhsatları verilen Fakülte Kampüsü projesinde bağışçılardan gelen üzücü bir haberi açıkladı. Posbıyık, kampüste herhangi bir çalışma başlamaması nedeniyle bağışçılardan Ahmet Erman’ın bayramın 2. Günü kendisini arayarak parayı geri istediğini açıkladı. Yetkililere seslenen Başkan Posbıyık, “Yapacağız, edeceğiz derken hazır bağışçılarda paralarını geri istemeye başladı. Bana zaten bilgi vermiyorsunuz ama üniversite olayı çözülmeye başladı” dedi.

BİLEK GÜREŞİ TÜRKİYE İKİNCİSİ, ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyespor bünyesinde faaliyet gösteren bilek güreşi takımının Eskişehir’de yapılan şampiyonada Türkiye ikincisi olan Orhan Soyer ve antrenör Sedat Bayar meclis kararıyla yarım altın ile ödüllendirildi.

Meclis toplantısında ayrıca Ereğli Lisesi Kız Futsal takımı sporcularının başarılarından dolayı altınla ödüllendirilmesi kararı alındı.