Muhtarlar Günü Kutlandı

Kdz. Ereğli’de, 19 Ekim Muhtarlar Günü Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi tören ile kutlandı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tüm muhtarların gününü kutladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu.

Törene, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, siyasi parti ilçe başkanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu Muhtarlar Günü’nü kutlayan bir konuşma yaptı. Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, pandemi koşulları nedeniyle bazı etkinliklerin bu yıl iptal edildiğini ifade etti.

POSBIYIK: BÜROSRASİYİ ORTADAN KALDIRDIK

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çok değerli mesai arkadaşlarım muhtarlarım;

Ereğli’mizin ve köylerimizin gelişmesi, çalışmalarımızın düzenli yürümesi için birlikte mücadele ettiğimiz değerli muhtar arkadaşlarımı sevgi, barış, dostluk duygularımla selamlıyorum. Muhtarlar Günü’nüzü yürekten kutluyorum.

1971 yılından itibaren bu çalışmaların içerisindeyim. Çok değerli muhtar arkadaşlarımla birlikte çaba gösterdik. Bugün aramızda olmayan çok değerli muhtarlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Ereğli’ye ve köylere yaptıkları çok değerli hizmetlerle gözümüzde ve gönlümüzde büyüyen muhtarlarımızı hürmetle bir kez daha anmak istiyorum.

Muhtarlar bizim her şeyimiz; elimiz, ayağımız. Siyasi partilerin de öyle, belediye başkanlarının da öyle… Çünkü, onlar vasıtasıyla sorunlara ulaşıp çözüm üretiyoruz. Bugüne kadar muhtarlarımızla hep iyi diyaloglarla güzel işler yaptık.

Belediyecilikte devrim niteliğinde bir uygulamayla bürokrasiyi ortadan kaldırdık ve doğrudan onların taleplerini mühendislerimize, müdürlerimize, başkan yardımcılarımıza iletip halletmeleri için aradan çekildik. Hızlı bir sonuç alınsın diye… Bugün her muhtar Belediyeye gelip talebini söyleyip hangi müdürle işi varsa bürokrasiye takılmadan rahatlıkla işlerini görebiliyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Muhtarlarımızdan aldığımız teşekkür de bu mutluluğumuzu perçinliyor.

Muhtarlarımız demokrasimizin, Cumhuriyetimizin de temel taşları. Onlar Cumhuriyetin direkleri. Bu yönden de muhtarlarımızı çok önemsiyoruz. Ben Kaymakamımız huzurunda muhtarlarımızın gününü yürekten kutluyorum, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Hep birlikte el ele vermek suretiyle siyasi partilerimizle birlikte inşallah Ereğli’ye güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”