Çevreyi Kirletenler Hakkında Uygulanan Yaptırımlar nelerdir?

Evsel Atıklar;

İlçe genelindevatandaşlarımızın sağlık, esenlik ve huzurunu bozacak şekilde evsel atıklarını depolama alanları dışına atanlar için, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 41(1) Maddesine göre işlem yapılmaktadır.

İşyerlerine Ait Atıklar;

İlçe genelindevatandaşlarımızın sağlık, esenlik ve huzurunu bozacak şekilde işyerlerine ait atıklarını depolama alanları dışına atanlar için, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 41(2) Maddesine göre işlem yapılmaktadır.

İnşaat atıkları atan kişiler hakkında;

İlçe genelindevatandaşlarımızın sağlık, esenlik ve huzurunu bozacak şekilde İnşaat atık ve atıklarını depolama alanları dışına atanlar için, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 41 Maddenin 1. bendine göre işlem yapılmaktadır.

İnşaat atıkları atan firmalar hakkında;

İlçe genelindevatandaşlarımızın sağlık, esenlik ve huzurunu bozacak şekilde İnşaat atık ve atıklarını depolama alanları dışına atan inşaat firmaları için, 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 41 Maddenin 2. bendine göre işlem yapılmaktadır.