Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar (E-Atık)

e atik1

E-Atık Nedir?

Kullanıcısı için kullanım değeri kalmayan ya da kullanılamaz durumda olan hasar görmüş, bozuk, kırık, tamir edilemez olarak görülen elektrikli ve elektronik cihaz ve aletlerin tümüdür.

E-Atıklar Neden Ayrı Toplanmalı?

E-atıklar, kurşun, arsenik, selenyum, kadmiyum, krom, kobalt, civa gibi çevre ve insan sağlığı açısından tehlikeli ve zararlı birçok madde içermektedir. Bu nedenle bu atıkların çöpe atılmaması ve diğer atıklardan ayrı toplanması gerekmektedir.

Hangi Tür E-Atıkları Topluyoruz?

1. Grup         : Buzdolabı/soğutucular/iklimlendirme cihazları

2. Grup         : Büyük beyaz eşyalar ve otomatlar

3. Grup         : Televizyon ve monitörler

4. Grup         : Bilişim ve telekomünikasyon ve tüketici ekipmanları

5. Grup         : Aydınlatma ekipmanları

6. Grup         : Küçük ev aletleri, elektrikli ve elektronik aletler, oyuncaklar, spor ve eğlence ekipmanları, tıbbi cihazlar, izleme ve kontrol aletleri

E-Atıkları Nasıl Topluyoruz?

1-Atık Getirme Merkezi

E-Atık Getirme Merkezi Bağlık Mahallesi Alemdar Caddesi TED Koleji yanı - Bağlık Zabıta Noktası adresinde bulunmaktadır. Merkez Pazartesi, Cuma ve Cumartesi günleri açık olup, vatandaşlarımız e-atıklarını buraya bırakabilirler.

2-E-Atık Kumbarası

e atik7

Büyük ev eşyaları haricindeki e-atıkların atılabilmesi için şehir merkezine yerleştirilmiştir.

3-Adresten Toplama

Atık elektrikli ve elektronik eşyalar tüketiciler tarafından 333 13 53 numaralı telefona ihbar bırakılarak, belli bir program dâhilinde bildirilen adresten ücretsiz olarak alınmaktadır.

e atik8

*MİARGEM (Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi) tarafından ülkemizdeki belediyeler arasında 2017 yılında düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışmasında Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü, Geleceğinizi Çöpe Atmayın" Projesi 1. grup belediyeler sınıfında, 'Alt Yapı ve Çevre' kategorisinde birincilik kazanmıştır.

Pzt Sal Çrş Prş Cu Cts Pz

• 26 Nisan 2018