Emlak ve İstimlak SSS

siksorulan

Kamulaştırma işlemleri nasıl gerçekleştirilir?

a) Vatandaş dilekçesine istinaden İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından alınan encümen kararı doğrultusunda kamulaştırılacak alanın malikleri ile uzlaşma yoluyla gerçekleştirilir.

b) Kamu yararı için  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından alınan encümen kararı doğrultusunda kamulaştırılacak alanın malikleri ile uzlaşma yoluyla gerçekleştirilir.

c) Kamu yararı için  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından alınan encümen kararına istinaden Malikler ile anlaşmaya varılamadığında mahkeme yoluyla gerçekleştirilir.

Belediyeye ait taşınmazların kiralama işlemleri hangi müdürlük tarafından yapılıyor?

Emlak ve istimlak Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Kamulaştırma işleminde bedel nasıl belirlenir?

Taşınmazın belediye arsa rayiç bedeli ve piyasa fiyat araştırmasına göre belirlenir.

Belediyeye ait taşınmazlarda kiralama işlemleri nasıl yapılıyor?

2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre yapılıyor.

Emlak İstimlak Müdürlüğü ne tür işler yapar?

Vatandaşlara ait  taşınmazların ( emlak )  değil Belediyeye ait taşınmazların (emlak)  kayıt –değerlendirme ve takip işlemlerini yapar.

Pzt Sal Çrş Prş Cu Cts Pz
Çoğunlukla Güneşli