siksorulan

Barınaktan köpek sahiplenebilir miyim?

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde köpek bakımı için uygun koşulları bulunan (müstakil ev, bahçe, çiftlik v.b), 18 ve üstü yaştaki kişilere haftanın tüm günlerinde, 6 aylıktan küçükler hariç rehabilitasyonu (kısırlaştırma, aşılama, işaretleme) tamamlanmış köpeklerin sahiplendirme işlemleri yapılmaktadır.

Barınaktan kedi sahiplenebilir miyim?

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde tedavi amacıyla tutulan sokak kedileri haricinde evcil kedi bulunmamaktadır. Kedi sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızın Kdz. Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği ile temasa geçmeleri kedi sahiplenme imkanı bulabilirler.

Sahibi olduğum evcil hayvanımın tedavi, aşılama, kısırlaştırma vb. işlemlerini barınakta yaptırabilir miyim?

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi sahipsiz ve güçten düşmüş sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar yapmaktadır.Sahipli hayvanlara yönelik tıbbi işlemler özel veteriner kliniklerinde yapılmalıdır.

İkamet ettiğim sokakta bulunan sahipsiz sokak köpeklerinin toplanması için nereye başvurmalıyım?

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin 315 01 02 numaralı telefon hattına yapılacak başvuru ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince rehabilitasyonu (küpeli) tamamlanarak alındığı ortama bırakılan sokak köpekleri haricindeki sokak köpeği toplanması hizmet talebi alınmaktadır.

İkamet ettiğim ev, sokak, bahçe, apartmanda bulunan sahipsiz sokak kedilerinin toplanması için nereye başvurmalıyım?

Sokak kedileri doğal hayatın bir parçası olarak kabul edildiğinden toplama çalışması (tedavi ihtiyacı bulunanlar hariç) yapılmamaktadır.

Özel mülkümü (ev, işyeri, bahçe, çatı, bodrum, merdiven boşluğu, kömürlük ) pire, kene, arı, fare v.b. haşerelere karşı ilaçlatabilir miyim?

Belediyemiz Çözüm Masasında yazılacak dilekçe ve ilaçlama hizmet bedelinin Mali Hizmetler Müdürlüğü veznelerine ödenmesinin ardından alınacak ödeme dekontu ile Veteriner İşleri Müdürlüğüne başvurularak randevu alınması halinde ilaçlama hizmeti gerçekleştirilecektir.

İkamet ettiğim sokağın sivrisinek, karasinek, kene, pire v.b. haşerelere karşı ilaçlanması için nereye başvurmalıyım?

Veteriner İşleri Müdürlüğünün 333 13 62 numaralıtelefon hattına, Belediye web sitesinde istek-şikayet bildirimi bölümüne veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresine yapılacak başvuru ile hizmet talebi alınmaktadır.

Belediye Mezbahasında büyükbaş/ küçükbaş hayvan kesimi yaptırabilir miyim?

Ruhsatlı kırmızı et satış işyeri sahiplerinin Belediyemize ekinde ruhsat fotokopisi bulanan dilekçe ile başvuru yapmalarının ardından alacakları sicil numarası ile büyükbaş/ küçükbaş hayvan kesimi yaptırabilirler.

Sağanak

Sağanak