siksorulan

Cenazemiz var, nereyi aramalıyım?

Mezarlıklar Müdürlüğümüze bağlı cenaze hizmetleri birimine ait (0372) 333 11 88 nolu telefon ile Zabıta Müdürlüğümüze ait (0372) 333 11 53 nolu telefonları arayabilirsiniz.

Yakınımın vefat etmesi durumunda mezar kazımı ve defni konusunda ne yapmalıyım ?

Kdz.Ereğli Belediyesi sorumluluk sahasındaki 31 mahallede 57 adet mezarlık alanı bulunmaktadır.Mahalle sınırları içerisinde bulunan 57 adet mezarlık alanındaki kazım ve defin işlemleri Mezarlıklar Müdürlüğümüze bağlı personel tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Cenazemizin yıkanması hususunda ne yapmalıyım.Kefeni nereden temin edebilirim ?

İlçemizde ikamet eden vatandaşlarımızın cenazeleri, yetkili Sağlık Biriminden alınan ÖLÜM RAPORU’nun akabinde nakil araçlarımızla ölümün meydana geldiği Sağlık Kuruluşu veya evinden alınarak Sarıkorkmaz Mahallesi Okul Sokak No:5’te bulunan SAFA CAMİİ’ndeki Mezarlıklar Müdürlüğümüze ait Morg ve Gasilhaneye getirilir. Erkek veya Bayan Gassallarımız tarafından İslami usullere uygun olarak yıkanır ve kefenlenir. Gerek yıkama, gerekse kefenleme işlemi için herhangi bir ücret talep edilmez.

Mezar tahtasını nasıl temin edebilirim ?

Belediyemiz hudutları içerisinde bulunan 57 adet mezarlık alanına defnedilecek cenazelerin mezar tahtaları müdürlüğümüz tarafından ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Vefat eden yakınımızın ikametgah adresi Kdz.Ereğli ancak biz cenazemizi……………..iline/ilçesine götürüp defnetmek istiyoruz. Nakil aracı verebilirmisiniz ?

İl dışına gönderilecek olan cenazelerin nakilleri müdürlüğümüze ait nakil araçlarıyla katedilen kilometre üzerinden ücretli olarak yapılmaktadır. (1 km=1,75 TL) (tek yön)

Cenazemizi defnettik. Akşam evimizde Kuran-ı Kerim okutmak istiyoruz. Bize nasıl yardımcı olabilirsiniz ?

Belediyemiz sınırları içerisindeki mezarlıklardan herhangi birine defnedilen cenazenin; defnedildiği gün cenaze yakınının isteğine göre 1 defaya mahsus olmak üzere Kuran-ı Kerim okuması için taziye evine ücretsiz olarak hoca görevlendirilir ve 60 kişilik taziye yemeği verilir.

Pzt Sal Çrş Prş Cu Cts Pz
Bulutlu