mezarliklargorev

CENAZE İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR ?

1-Ölüm olayı normal nedenlerle evde meydana gelmiş ise yapılacak işlemler:
Toplum Sağlığı Merkezinden Gündüzleri (08:00-17:00 Saatleri Arasında) 0372 222 09 44 Numaralı Telefondan; Geceleri ise (17:00-08:30 Saatleri Arasında) 0372 222 01 88 Numaralı Telefondan başvurularak ÖLÜM BELGESİ alınır.

2-Ölüm olayı normal nedenle hastanede meydana gelmiş ise yapılacak işlemler:
Hastanenin düzenleyeceği ÖLÜM BELGESİ alınır.

3-Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Adli Tıpa sevk edilen cenazeler için yapılacak işlemler:
Adli Tıp Kurumunun düzenleyeceği ÖLÜM BELGESİ alınır.

4-Yurtdışından gelen cenazeler için yapılacak işlemler:
Hava limanı doktorunun düzenleyeceği ÖLÜM BELGESİ alınır.

ÖNEMLİ NOT: İl dışına yada iller arası yapılacak cenaze nakil işlemleri için ölüm raporunun alındığı ilgili sağlık kuruluşlarından YOL İZİN BELGESİ ve CENAZELER İÇİN GEÇİŞ BELGESİ ni mutlaka alınız.

DEFİN İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR ?

İlgili sağlık kuruluşlarından yukarıda belirttiğimiz evraklar tamamlandıktan sonra Kdz.Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğümüze bağlı Cenaze Hizmetleri Birimi ALO: 188 (0372 333 11 88)      (0372 333 14 32) numaralı telefonlar aranır.Veya ilçemiz Sarıkorkmaz Mahallesi Okul Sokak No:5 adresindeki ( Safa Camii Altı) Cenaze Hizmetleri Birimimize cenaze yakını tarafından bizzat müracaat edilir.(Gece saat 24:00 dan sonra cenaze bildirimleri için Zabıta Müdürlüğümüze ait 0 372 333 11 53 nolu telefonu arayınız.) Cenaze; evinden veya sağlık kuruluşundan Müdürlüğümüze ait Cenaze Nakil Araçları ile alınarak Cenaze Hizmetleri Birimimize getirilir.

Buradaki bayan veya erkek gassallarımız tarafından İslami vecibelere uygun şekilde yıkanır,kefenlenir ve defin işlemlerine hazır hale getirilir.Cenaze yakını burada cenazenin hangi mezarlık alanına defnedileceğini görevlilerimize bildirir. Akabinde mezar kazımı işlemleri müdürlüğümüz personelince yapılarak defin mezarı hazırlanmış olur.Cenaze;  cenaze yakınının isteği doğrultusunda cenaze namazına kadar morgumuzda bekletilebilir. Cenaze yakını cenaze namazının kılınacağı camiiyi kendisi belirler.Cenaze namazından önce, nakil araçlarımızla cenaze yakınının seçmiş olduğu camiye cenaze getirilir. Cenaze namazından sonra cenaze tekrar aracımıza alınarak mezarlık alanına getirilir ve defin işlemi gerçekleştirilmiş olur.

CENAZE İLE İLGİLİ YAPILAN TÜM İŞLEM VE HİZMETLERİMİZ ÜCRETSİZDİR !

Hizmetlerimizin ifasında görev alan personelimizin ( Mezar Kazıcılar, Cenaze Yıkayıcılar,Şoförler,Güvenlik Personeli vb.) maaşları belediyemizce ödenmektedir. Cenaze işlem ve hizmetleri sırasında veya sonrasında cenaze yakınlarının gelenek ve örfümüze yanlış olarak yerleşmiş olan bahşiş veya helallik adı altında personelimize ücret teklif etmemeleri önemle rica olunur.

NOT: Kdz.Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğümüze ait cenaze nakil araçları ile il dışına yapılacak olan cenaze nakilleri belediyemiz gelir tarifesine göre ÜCRETLİDİR. (Kat edilen kilometre x 1,55 TL’dir.Tek Yön)

Bulutlu

Bulutlu