Zabıta Müdürlüğü Faaliyet Raporu

Zabıta Müdürlüğünce 2015 Yılında Yapılan İşlemler

1- Belediyemiz Mücavir Alan İçinde Yaşayan İnsanların Huzur Ve Sükün İçinde Yaşamlarını Sürdürebilmeleri Adına, 37 Adet Memur, 3 Adet İşçi, 24 Adet Zabıta Destek Personeli, 62 Adet Özel Güvenlik Görevlisi İle Beraber Yetkilerimiz Çerçevesinde Vatandaşımızın Rahatlığı İçin Zabıta Teşkilatı İçerisinde Mobil Ekipler Oluşturularak Talep Ve Şikayetleri En Çabuk Ve Adil Bir Biçimde Yerine Getirilmektedir.

2- 31 Mahalle Ve 111.449 Kişiye Ulaşan Nüfüsu İle Karadenizin En Yoğun Ve Gözde İlçelerinden Biri Olması Nedeniyle Kdz. Ereğli Zabıtası 24 Saat Kesintisiz Hizmet Vermesi Amacıyla 2015 Yılında 2 Adet Araç Alımı Gerçekleştirilmiştir.

3- İlçemiz Mücavir Alan Sınırları İçerisinde İşyerine, İşyeri Açma Veçalışma Ruhsatı, Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı Kontrolleri İle Sorumluluk Bölgemizde Bulunan İşyerlerine İşgaliye Ve Afiş Kontrolleri İle Satışa Sunulan Ürünlerin Etiket Kontrolleri Yapılması Planlanmaktadır.

4- İlçemizdeki Pazaryerleri Ve İşyerleri Denetim Ekipleri Oluşturularak Sağlık Ekipleri İle Beraber Koordineli Olarak Denetlenmektedir.

5- Kdz.Ereğli İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü İle Birlikte Sorumluluk Bölgemizde Faaliyet Gösteren Ekmek Fırınları, Pastane, Okul Kantinleri Düzenli Olarak Denetim Yapılmaktadır.

6- Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürülüğü Ekipleri İle Beraber Et Satış Yerlerinin Denetiminin Yapılması Yapılmaktadır.

7- Denetim Ve Kontrol Yetkilerimiz Dâhilinde İşyerlerinin Periyodik Olarak Denetimleri Yapılarak Görülen Eksiklikler Hakkında Giderilmesi İçin Süre Verilip, İşyerlerine Eksikliklerinin Gidermesi Sağlanmakta Olup, Yapılan Denetimler Sonucu Yürülükteki Mevzuatlara Aykırı Hareket Edenlere Para Cezası Uygulanmaktadır.

8- 189.Yıl Zabıta Haftası Düzenlenmiştir. Kdz. Ereğli Zabıta Müdürlüğü Tarafından Gerçekleştirilen Zabıta Haftasında Zabıta Personelince Ereğli Halkımıza Karanfil Dağıtımı Ve Zabıtanın Görevleri Hakkında Bilgilendirme Broşürleri Hazırlanarak Dağıtımı Gerçekleştirildi.

9- Zabıta Müdürlüğü Yaptığı Hizmetleri İnternet Ve Sosyal Medyada Paylaşmaya Başladı.

10- Zabıta Hizmetlerinin Desteklenmesine İtiyaç Duyulan Yerlerde Bulunmak Süretiyle Gönüllü Zabıta Teşkilatı Oluşturulmuştur.

11- Zabıta Müdürlüğü Bünyesinde Halkımızı Tükeciti Hakkında Bilgilendirmek İçin Tüketici Hakları Bilgilendirme Broşürleri Yapılmıştır.

12- Yeni Belediye Hizmet Binasında Vatandaşlarımıza Daha İyi Hizmet Vermek İçin Yeni Kurulan Karakol Birimleri Oluşturuldu.

13- Gerek Zabıta Alo 153 Telefonuna Gereksede Belediyemize Yazılı Dilekçe İle İletilen İstek Ve Şikayetler İvedilikle Değerlendirilmektedir. 2015 Yılı İçerisinde Şikayet Dilekçesi İle Başvuru Yapılan Şikayetler Ekiplerimizce Giderilerek Şikayet Sahibine Yazılı Cevap Verilmiş Olup, E-Mail ŞikayetDilekçesiyle Gelen Şikayetler Belediyemiz Sampaş Programı Üzerinden E-Mail Yolu İle Cevap Verilmiştir.

14- Belediyemiz Diğer Birimlerine, Kendi Faaliyetleri Esnasında Kolluk Olarak Nezaret Etmekte, Gerektiğinde Zabıtamızca Tutanak Düzenlenmekte Ve Yardımcı Olunmaktadır..

15- Zabıta Müdürlüğü Personelinin Denetimlerin Daha Şeffaf Ve Düzenli Bir Şekilde Yapılmasının Sağlanması Amacıyla Yaka Kamerası Alımı Gerçekleştirilmiştir.

Bulutlu

Bulutlu