İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Karadeniz Ereğli’de 15 Temmuz Darbe Girişiminin ikinci yıldönümü çerçevesinde, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı ve Demokrasi Nöbeti etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal “Bizler 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen etkinliğe Ereğli Kaymakam Vekili Saim Eskioğlu, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay Özgür Kildirli, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başsavcı Ali Burak Uğur,  Bülent Ecevit Üniversitesi  Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Jandarma Komutan Vekili  Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Cihangir Cihan,  Ereğli Emniyet Müdürü Ferdi Kuyu, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kumaş, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve bazı il  genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Etkinlikte 15 Temmuz gecesi yaşananları anlatan fotoğraf sergisi de açıldı. Atatürk Anıtı önüne kurulan sahnede darbe girişimi sırasında yaşananları canlandıran videolar izlendi.

ESKİOĞLU; “15 TEMMUZ NEDEN ÖNEMLİ?”

Etkinlikte konuşan Kdz. Ereğli Kaymakam Vekili Saim Eskioğlu tarih boyunca Türk milletinin sayısız savaşlara girerek milyonlarca şehit verdiğini ancak bu savaşlarda karşıdakilerin hep başka dinden yada başka milletlerden olduğunu söyledi. Eskioğlu , “. Biz Mustafa Kemal Atatürk ile bu cumhuriyeti kurarken yine aynı cenderenin içerisindeydik. Aynı belalarla mücadele ettik savaştık. Yine 15 Temmuz 2016’da başlayan ruh ve heyecanla yolumuza devam edeceğiz. Buna engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”ifadelerini kullandı.

MİLLET ORDU OLDU…

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet gazilere ise acil şifalar diledi. Uysal etkinlikte konuşmasında,“ O gece sizlerin de bildiği gibi 251 şehidimiz oldu. Onlara rahmet, yakınlarına başsağlığı ve metanet diliyorum.  O gece 2195 gazimiz oldu gazilerimize şifalar ve hayırlı bir ömür diliyorum.  Sizlerin de bildiği gibi 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi aslında Türk milletini ve İslam coğrafyasını kapital güçlere vermenin bir yoluydu. O gece bizler Çanakkale’de olduğu gibi, Çanakkale ruhuyla sokaklara döküldük, millet olarak tankın, topun, tüfeğin önüne silahlı darbe girişimini silahsız güçlerle durduran millet olduk. O zaman bizler ordu millettik. Kitaplarda hep Türk milleti, ordu milletti. Ama o gece millet ordu oldu ve sokaklara döküldü. Ve o gece 15 Temmuz bir kahramanlık destanı yazdı.”dedi.

Etkinlikte İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen  imam hatipler tarafından önce sela okundu ardından da Kur’an- Kerim tilaveti seslendirildi.  Alanı dolduran binlerce kişiye Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.  Sabah saatlerine kadar süren etkinlikler kapsamında geceyarısı ilçedeki tüm camilerden salalar okundu, demokrasi nöbeti alanında ilçe müftülüğü tarafından hazırlanan etkinlikler gerçekleştirildi.

Pzt Sal Çrş Prş Cu Cts Pz
Sağanak